Innostu & innosta – vapaaehtoisten tukeminen ja johtaminen seurakunnissa (Marjut Lindholm-Holopainen)

Auttaa vastuunkantajia oivaltamaan, että tukemalla ja hyvällä johtamisella taakka vähenee. Jumalan tarkoitus on tuoda meitä yhteen näkemään toistemme arvo, toimimaan sitä edistävällä tavalla.

25,00

tuotetunnus (SKU) KK-63938 (Tuote)Osastot: ,

Marjut Lindholm-Holopaisen vuonna 2017 käynnistyneet Innostu & innosta -koulutukset ja nyt tämä kirja kiinnittävät ainutlaatuisella ja käytännönläheisellä tavalla seurakuntien huomion vapaaehtoistyötekijöihin ja heidän tukemisensa kehittämiseen. Vapaaehtoistyön merkitys on tunnistettu viime vuosina myös seurakunnissa entistä paremmin. Suurten ikäluokkien jättäessä palvelutehtäviään on entistä haastavampaa löytää tilalle uusia vapaaehtoisia. Nuoremman sukupolven osallistumismahdollisuuksia rajoittavat työelämän kasvaneet vaatimukset sekä se, että seurakunnat eivät aina pysty tarjoamaan joustavia ja hyvin johdettuja tehtäviä

Teos auttaa vastuunkantajia oivaltamaan yhden merkittävän, itseämme koskevan asian: Jos meidän katseemme on vapaaehtoisten nostamisessa, tukemisessa ja hyvässä johtamisessa, me myös itse saamme silloin työtovereita, eli taakkamme ja yksinäisyytemme vähenee. Uskonkin, että Jumalan tarkoitus on tuoda meitä yhteen näkemään toistemme arvo ja toimimaan sitä edistävällä tavalla.

Tämän kirjan päätavoite on palvella sinua ja sitä kautta koko seurakuntaasi ja vapaaehtoistoimijoita. Suureksi arvoksi moni on kokenut sen, että teemat eivät kosketa vain tiettyjä työmuotoja seurakunnissa, vaan ne tukevat kaikkea vapaaehtoistyötä ja vapaaehtoistyön johtamista. Kirja on kirjoitettu erityisesti Innostu & Innosta – Vapaaehtoisten tukeminen ja johtaminen seurakunnissa -koulutuspäivien tukimateriaaliksi. Kirjasta on helppoa kerrata asioita, joita koulutuspäivässä käydään läpi. Löydät kirjasta myös useita tehtäviä, jotka tukevat sinua, tiimiäsi ja seurakuntaasi vapaaehtoistyön kehittämisessä. Lisäksi kirja toimii henkilökohtaisena kasvun välineenä, kun etenet pohtien ja rukoillen. Uskon, että kirja auttaa sukeltamaan aiheeseen, vaikka et olisikaan osallistunut koulutuspäivään. Ehkä sen aika tulee seurakunnallenne kirjan luettuasi, kun huomaat, mitä kaikkea tähän valtavaan aiheeseen liittyy.

Tekijä
Marjut Lindholm-Holopainen
ISBN
9789522528841
ALV-prosentti
10,00 %
Sivumäärä
212
Formaatti
nidottu (pehmeäkantinen)