L.L.Laestadius – Jumalan ruoska (Heikki O. Pudas)

Lars Lev Laestadius (1800-1861) kuuluu 1800-luvun suuriin vaikuttajiin. Hänen toimintansa monille alistetussa asemassa ja viinan kiroissa eläville oli pelastus ja trokareille kauhistus.

81,40

tuotetunnus (SKU) KK-6893 Osasto:

Lars Lev Laestadius (1800-1861) kuuluu 1800-luvun suuriin vaikuttajiin. Hänen toimintansa monille alistetussa asemassa ja viinan kiroissa eläville oli pelastus ja trokareille kauhistus. Hän ammensi Lutherin uskosta voimansa työhön, jota voi verrata Don Quijoten urheaan taisteluun tuulimyllyjä vastaan. Tuulimyllyjen joukon muodosti silloinen papisto, joka hallitsi ihmisten elämää mm. viinalla ja veronkannolla.

Lars Lev Laestadius, jonka kirkko oli kouluttanut ruoskimaan jumalansanan avulla ihmisiä kirkolle kuuliaiseksi, nousikin viinan avulla rikastuvaa papistoa vastaan ja synnytti maanjäristyksen myötävaikutuksella Laestadius-uskonherätysliikkeen ja uskovaiset.

Asiapitoista perinnetutkimusta on kevennetty ihmisenä olemisen riemuilla ja suruilla, joista Lars itsekin kertoili uskotuilleen. Näistä hänen salaisuuksistaan ja paljosta muustakin vaietusta perinnetiedosta kerrotaan tämän kirjan sivuilla kuvin ja sanoin.

Tekijä
Heikki O. Pudas
ISBN
9529908806
ALV-prosentti
10,00 %
Sivumäärä
288
Sidonta
nid